Radiațiile UV

Radiațiile UV

Putem auzi de multe ori că Foliile solare din zilele noastre, în general, filtrează radiațiile UV în mod eficient (cu excepția celor fake facute in china), dar ce înseamnă radiații UV? Ce probleme pot provoca în cazul în care atmosfera filtrează porțiunea ei majoră? De ce este recomandat pentru a ne proteja împotriva radiațiilor UV, și cum o Folie solara furnizează această protecție?

Ultraviolete (UV) este un tip de radiații electromagnetice, care are o lungime de undă mai scurtă decât lumina vizibilă, dar mai mult decât razele X. Soarele emite lumină UV în benzile UVA, UVB si UVC, dar din cauza absorbției se întâmplă în stratul de ozon al atmosferei, 98,7% din radiatiile UV ajunge la suprafața Pământului este a benzii UVA. (O parte din benzile UVB și UVC sunt responsabile pentru formarea stratului de ozon.)

sticlă tradițională este parțial transparentă pentru UVA, dar este opac pentru lungimile de undă mai scurte. radiațiile UV care intră prin fereastra este periculoasă din două motive: ea poate risca sănătatea noastră și este responsabil pentru fading valorilor noastre.

 

Efecte nocive asupra sănătății

Fiind extrem de expuse la radiații ultraviolete poate provoca arsuri solare și anumite tipuri de cancer de piele, precum și daune acute sau cronice ale pielii, ochilor si sistemului imunitar. Mortala mutatie (melanomul malign) este în principal rezultatul daunelor directe ale ADN. fotoni cu raze ultraviolete sunt nocive pentru ADN-ul organismelor care trăiesc “în moduri diferite.

Atat UVA, UVB si UVC pot deteriora tesuturile de colagen, de fixare, astfel, procesul de îmbătrânire a pielii. UVA si UVB distruge vitamina A din piele, ceea ce ar putea avea ca rezultat mai multe leziuni ale pielii. De mare intensitate de lumină UV este periculos pentru ochi – aceasta poate provoca fotocheratită, cataracta, pterygium și pingeucula.

Foliile Solare de la Happy Tint asigura filtrarea eficientă în întreaga gamă UV, datorită lor Absorbers ultraviolete speciale (UVA). Pe măsură ce aceste absorbanți se găsesc în cadrul structurii de poliester, eficiența lor nu scade în timpul perioadei de garanție.

Pe lângă toate cele de mai sus, să nu uităm despre efectele benefice ale radiațiilor UV. Stimularea formării de vitamina D in piele este un efect pozitiv al expunerii la UV. Se estimează că mai multe zeci de mii de decese premature in SUA sunt rezultatul diferitelor boli canceroase cauzate de lipsa de vitamina D. Oamenii preferă alimentele cu adaos de vitamina D, precum si suplimente alimentare, spre deosebire de expunerea la UVB, din cauza mai mare riscul de cancer de piele cauzate de radiațiile UV. lumina UV are și alte aplicații medicale, de asemenea.

 

Decolorare

Dacă aveți o fereastră de deschidere spre exterior, mai devreme sau mai târziu, va trebui să se ocupe de efectele nocive ale soarelui, legate de covoare, mobilier, podele din linoleum și podele, antichități.

Decolorarea este rezultatul a trei factori principali: radiațiile UV, lumina vizibilă de căldură. Un al patrulea factor include efectele umidității, tipul de material, puterea de agent de fixare de culoare și de alte condiții.

Dintre cele de mai sus, radiațiile UV este cel mai important factor cu o pondere de 40%. Nu fi indus în eroare de faptul că Soarele nu strălucește direct în camera – aceasta nu înseamnă că obiectele din casă sau la birou nu sunt expuse la această secțiune dăunătoare a spectrului electromagnetic.

Cele mai bune performanțe

Foliile furnizează o respingere UV de 99%, ceea ce înseamnă că radiațiile UV sunt blocate aproape complet in fereastra.

Feriți-vă de vorbele care afirmă că geamul Low-E elimina complet efectele nocive ale Soarelui Nu este adevarat. Singura modalitate de a face acest lucru este departe de a face cu ferestrele propriu-zise, ​​care nu este o opțiune. Foliile ofera o posibilitate perfecta pentru a reduce pagubele făcute de Soare, ceea ce înseamnă că puteți salva o mulțime de costuri de înlocuire.

Happy Tint oferă folii anti-decolorare optime, cu grad ridicat de transmisie a luminii vizibile, cum ar fi P70 ThermoProtect, Silver 50, Cold Steel 70. Toate aceste materiale filtreaza 99% din radiația UV, și  de asemenea, face puternic acest lucru cu radiații în infraroșu (în primul rând prin reflexie și nu prin absorbție).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns